Hlavní obsah

Policie zatím nezná příčinu nehody na rallye, žádá veřejnost o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Policie zatím neví, kdo nebo co může za sobotní nehodu v Lopeníku na Uherskobrodsku, při níž zemřely čtyři dívky. Stále shromažďuje důkazy, například videozáběry nebo fotografie z místa. Žádá proto občany, kteří mají k tragédii informace, aby se jí ohlásili.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Při závodu vylétl vůz na horizontu ze silnice a narazil do diváků.

Článek

"Snažíme se mimo jiné shromáždit co nejvíce informací jak k momentu tragédie samotné, tak k okolnostem, které jí předcházely,“ řekl Právu mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental s tím, že policisté žádají všechny přímé svědky tragédie, ale i svědky okolností před srážkou, aby se se svými informacemi, byť i drobnými, přihlásili přímo na policii, nebo je zatelefonovali na linku 158.

Nehoda na rallye otřásla příbuznými a známými zemřelých dívekVideo: Novinky

"Zároveň policie žádá ty, kteří mají jakýkoliv videozáznam nebo fotografie této tragédie, aby nám je předali. Jakákoliv drobnost může napomoci při objasňování a vyšetřování této tragické události. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a shromažďování detailních informací je naprosto předčasné posuzovat míru zavinění ať už řidiče, pořadatele nebo diváků,“ konstatoval už bez dalších podrobností Mergental.

Foto: Petr Marek, Právo

Na místo neštěstí v Lopeníku přicházeli v neděli s květinami pozůstalí a další místní občané.

V sobotu během rallye Uherský Brod zabilo auto během rychlostní zkoušky čtyři dívky ve věku sedm až 20 let. Řidič vozu, brněnský právník Michael Bartončík, řekl, že za havárii může vítr, který auto vzal po přejetí horizontu. Auto prý dostalo "nevysvětlitelný boční impulz", který nebylo možné korigovat. [celá zpráva]

Nehoda na rallye na Zlínsku Video: Novinky

Auto srazilo nejprve dvě sestry ve věku sedm a 18 let, posléze narazilo do dalších dvou dívek ve věku 18 a 20 let. Dívky zřejmě stály v místě, které nebylo označeno bezpečnostní páskou. Nebylo tedy určeno pro diváky. Ti, co ale na závody běžně nechodí, podobné věci neví. "Bohužel, máme málo prostoru tyto věci lidem sdělit," řekl v neděli mluvčí Federace automobilového sportu Josef Pátl.

RallyShow Uherský Brod se letos jela počtvrté, tragédie se stala během první rychlostní zkoušky.

Lopeník je obec v moravských Kopanicích, má zhruba 200 obyvatel. Nejde o klasickou vesnici. Chalupy místních obyvatel jsou roztroušeny po kopcích na velké ploše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám