Hlavní obsah

Nehoda dvou kamiónů zablokovala tah z Brna na Svitavy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně trpělivosti museli mít v úterý ráno řidiči na frekventovaném tahu 1/43 z Brna na Svitavy. Poblíž obce Česká za Brnem už kolem půl třetí ráno došlo ke srážce dvou kamionů.

Foto: Policie ČR

Kamión v nepřiměřené rychlosti dostal smyk a bočně se srazil s protijedoucím nákladním autem.

Článek

Pravděpodobnou příčinou byla vysoká rychlost jednoho z nich, dostal smyk a bočně se střetl s protijedoucím náklaďákem. Policisté museli uzavřít hlavní tah v obou směrech a doprava byla odkláněna přes Kuřim, kde se ráno tvořily dlouhé kolony, cesta se tak protáhla o několik desítek minut. Silnice byla zprůjezdněna až v půl desáté.

„Řidič českého nákladního automobilu tam v místě, kde dochází ke zúžení vozovky ze čtyř na dva jízdní pruhy, dostal smyk a bočně se střetl s protijedoucím slovenským kamiónem. U obou nákladních automobilů došlo k proražení nádrží a na vozovku vyteklo asi 400 litrů nafty, na místo jsme proto zavolali i hasiče. Jeden z řidičů byl lehce zraněn, dechové zkoušky u obou z nich byly negativní,“ prohlásila policejní mluvčí Petra Vedrová.

Škoda na obou autech byla vyčíslena na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám