Hlavní obsah

Bezdomovec z Prahy vyhrál 30 miliónů, dvojice známých ho o všechno obrala

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příběh jako z pera scénáristy se odehrával po několik let v Praze. Na jeho začátku bylo zaměstnání bezdomovce v prodejně s cukrovinkami a textilem. Jelikož muž byl vášnivým sázkařem, jednoho dne se na něj usmálo štěstí, a vyhrál 30 miliónů korun. Jeho zaměstnavatelé se nabídli, že mu s výhrou pomohou. Peníze nechali převést na svůj účet, nakoupili dům, auta a jiné věci a nakonec se bezdomovce zbavili. Nyní čelí obvinění ze zpronevěry.

Foto: Policie ČR

V luxusním domě byl kromě jiného i bazén.

Článek

Celý příběh se začal odehrávat před několika lety v Praze. 33letá žena a 28letý muž se tam seznámili s 54letým mužem bez domova a domluvili se na spolupráci. Muž jim vypomáhal v jejich stánku s textiliemi a následně v prodejně cukrovinek u stanice metra v Praze 9. Bezdomovec také brigádně pracoval u jejich rodinných příslušníků, kteří potřebovali pomoc s rekonstrukcí domu a mimo to se také živil sběrem starého železa.

Muž také vášnivě sázel. Jednoho dne si zakoupil tiket, na který vyhrál 30 miliónů korun. S radostnou zprávou se samozřejmě podělil se svými zaměstnavateli.

Foto: Policie ČR

Dům, který mladý pár za výhru zakoupil i s papoušky.

„Ti s ním radost sdíleli, pozvali ho k sobě domů, společně výhru oslavili a žena se nabídla, že vše ověří u sázkové kanceláře a poskytne své údaje k dalším krokům k převzetí výhry,“ informovala Novinky policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Co žena nabídla, to také učinila. Sepsala potvrzení o výhře a vyzvedla zálohu 400 tisíc korun. Zbytek výhry si nechala přeposlat na svůj bankovní účet. Aby to nebylo vůči pravému výherci "nefér", ubytovali ho jeho zaměstnavatelé ve svém bytě a poskytli mu jídlo a kapesné.

Foto: Policie ČR

Jeden z luxusních vozů.

Po několika dnech ho ale přestěhovali za Prahu do domu, který za 12,5 miliónů zakoupili. Muži přitom sdělili, že je jeho majitelem.

„V té době nahlásila jeho známá na policii pohřešování výherce, kterého ode dne zjištění výhry neviděla a měla strach o jeho život. Policistům se pak muže podařilo vypátrat v luxusním domě a pohřešovaný uvedl, že je v naprostém pořádku a dvojice se o něj řádně stará,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Falešní výherci si zakoupili také čtyřkolku.

Příběh tak pokračoval až do května 2011, než se muž s mladým párem začal hádat a požadovat navrácení majetku, protože výherce zjistil, že dům ani dvě luxusní vozidla nejsou oficiálně jeho. Muž se také vydal celou věc ohlásit na policii.

„Kriminalisté dvojici zadrželi 9. října na základě předchozího souhlasu se zadržením vydaným Městským státním zastupitelstvím v Praze a pár umístili po sdělení obvinění z trestného činu zpronevěry do policejní cely s podnětem na návrh na vzetí do vazby, což soudce neakceptoval,“ uzavřela mluvčí a dodala, že dvojici hrozí až deset let za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Peníze zajištěné v domě

Reklama

Výběr článků

Načítám