Hlavní obsah

Žena nezvládla řízení a narazila do náklaďáku, dítě v autě zemřelo

Právo, Vladislav Prouza
Semily
Aktualizováno

Tragédie se odehrála v úterý krátce před desátou hodinou dopoledne na silnici mezi Studencem a Dolní Branou na Semilsku. Žena za volantem zánovního vozu Renault Megane vlétla v mírné pravotočivé zatáčce přímo do protijedoucího náklaďáku. Ve voze zemřela šestiletá dívka, matku a druhé dítě do nemocnice přepravily vrtulníky.

Osobní auto v protisměru rozpáral náklaďák, jedno z dětí uvnitř zemřeloVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Šestileté dítě po nárazu zemřelo na místě, druhé skončilo na traumatologickém centru královéhradecké fakultní nemocnice, kam vrtulník transportoval i těžce zraněnou ženu. Přeživšího pětiměsíčního chlapce dopravil do Hradce Králové vrtulník záchranky z Liberce.

„Nemocnice v Liberci nemá dětské traumacentrum. Dítě pravděpodobně není vážně zraněné, nicméně jeho stav vyžadoval převoz na specializované pracoviště. Automaticky by v takových případech měl zraněný skončit minimálně na traumatologii,“ uvedl ředitel liberecké záchranky Stanislav Mackovik.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Příčiny tragické nehody doposud šetří policie. „Zatím, lze říci, že mladá žena za volantem renaultu patrně nezvládla v pravotočivé zatáčce řízení a narazila do nákladního vozu jedoucího v protisměru,“ konstatovala mluvčí policie v Liberci Dagmar Sochorová.

Informaci, zda obě děti seděly v dětských sedačkách, vyšetřovatelé ani záchranáři neměli krátce po nehodě k dispozici.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Spojnici mezi Studencem a Vrchlabím, kde se tvořily dlouhé kolony, musela policie na čas uzavřít. Dopravu na frekventované silnici policisté částečně obnovili zhruba hodinu po nehodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám