Hlavní obsah

Muže, který se v Litoměřicích upálil, k činu dohnaly rodinné problémy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice/Praha
Aktualizováno

Na následky těžkých popálenin zemřel v sobotu ráno sedmapadesátiletý muž, který se v pátek vpodvečer zapálil na schodech budovy litoměřického soudu. Informoval o tom mluvčí pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Lukáš Matýsek. Podle policie jej k zoufalému činu dohnaly rodinné problémy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Muž se zapálil krátce před 18:00 ze zatím neznámých příčin," řekla v pátek mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová. [celá zpráva]

V sobotu uvedla, že muže k činu dohnaly problémy v rodině. Detaily však podle ní vzhledem k vyšetřování nebude policie poskytovat.

Zraněný byl v pátek okamžitě přepraven vrtulníkem na popáleninové centrum na Vinohradech, ale lékaři ho již nemohli zachránit. "Dnes v ranních hodinách kvůli těžkým popáleninám zemřel," řekl mluvčí nemocnice.

V budově litoměřického okresního soudu se nachází také vazební věznice, v níž je v současnosti umístěn bývalý středočeský hejtman David Rath, který je obžalován z korupce.

Foto: Profimedia.cz

Okresní soud v Litoměřicích

Před necelými třemi týdny se pokusil upálit také devětapadesátiletý muž z Mostu, a to na náměstí v Roudnici nad Labem. I on skončil ve vinohradské nemocnici. V jiné části náměstí se právě konal předvolební mítink ČSSD, spojitost mužova činu s touto akcí ale nikdo neprokázal.

Reklama

Výběr článků

Načítám