Hlavní obsah

Byt na píseckém sídlišti skrývá výbušniny, pyrotechnici do něj však nesmějí

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Policisté už od dopoledne zajišťují byt na největším píseckém sídlišti Jih. Podle nich se tam může ukrývat větší množství munice. Byt patří sběrateli zbraní, který je příbuzný muže z Prahy 6, jenž nedávno utrpěl při výbuchu ve svém bytě popáleniny. Z paneláku na Červeném vrchu musely být v noci na sobotu evakuovány desítky lidí.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Byt v sedmém patře panelového domu na sídlišti Máj může ukrývat nebezpečnou munici. Proto je zapečetěný a hlídají jej policisté.

Článek

„Na muže z Písku jsme dostali tip od pražských kolegů. Nejdříve s námi spolupracoval, ale pak si zavolal advokátku a museli jsme čekat na povolení k domovní prohlídce,“ sdělila Právu na místě mluvčí píseckých policistů Kamila Ingrišová.

Dále vysvětlila, že z prvního pohledu policisté při návštěvě bytu usoudili, že se může jednat o granáty a další nebezpečnou munici. „Jestli tomu tak je mohou určit však až pyrotechnici, kteří ještě v bytě nebyli,“ podotkla Ingrišová.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Dům na sídlišti Máj

Byt soukromého sběratele je v sedmém patře panelového domu v Třídě přátelství. V případě, že by munice byla opravdu hodně nebezpečná, museli by policisté celý dům evakuovat. „Pyrotechnici by se na místo měli dostat v podvečer,“ dodala Ingrišová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám