Hlavní obsah

Desítky lahví s alkoholem ležely na Bruntálsku v příkopu u cesty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Policistům v Bruntále oznámil v neděli náhodný svědek, že v příkopu u lesní cesty objevil kartonové krabice s neokolkovanými láhvemi. Po příjezdu na místo nálezu policisté zjistili, že se jedná zhruba o 60 kusů lahví, které nebyly opatřeny ochrannými známkami, a několik prázdných lahví. Uvedla to mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Foto: Policie ČR

Nalezené lahve byly plné i prázdné.

Článek

„Policisté ohledali místo činu, zajistili stopy a předmětné lahve k dalšímu zkoumání. Mimo jiné bude provedena toxikologická expertiza, které potvrdí nebo vyvrátí, zda a v jakém množství je v tekutině přítomný životu nebezpečný metanol,“ sdělila Vlčková.

Foto: Policie ČR

Lahve byly nalezené v příkopě cesty.

K odbornému zkoumání budou zaslány také etikety, s největší pravděpodobností se totiž jedná o padělky. Ke spolupráci na případu byli přizváni také pracovníci celního úřadu.

Foto: Policie ČR

Nalezené lahve

Lahve s alkoholem byly podle Vlčkové označeny etiketami různých značek od výrobce AB Style z Frýdku-Místku, před kterými policie již varovala. „Znovu bychom chtěli upozornit, že doposud nebylo žádných způsobem prokázáno, že by se výrobce uvedený na etiketě jakýmkoli způsobem podílel na výrobě či distribuci závadového alkoholu a že se tedy zabýváme také otázkou případného zneužití jména,“ upřesnila Vlčková.

Policie znovu apeluje na lidi, aby nekonzumovali alkohol z lahví, které nejsou opatřeny ochrannými známkami, tedy kolky. Obsah totiž může být vysoce toxický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám