Hlavní obsah

Celníci objevili v Olomouci 113 lahví lihovin neznámého původu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

V souvislosti s případy otrávení metylalkoholem zvýšili celníci na střední Moravě kontroly restaurací, bufetů, stánků a provozoven, kde se nabízejí k prodeji zejména rozlévané lihoviny. V pondělí zajistili v Olomouci 113 lahví lihovin bez kolku.

Foto: Celní správa

Celkem 113 lahví alkoholu neznámého původu zabavili olomoučtí celníci v jedné z provozoven.

Článek

„Když kontrolovali prodejní a skladovací prostory jedné provozovny v blízkosti centra, našli uzavřené a otevřené láhve s lihovinami. Jednalo se o 113 lahví alkoholických výrobků neznámého původu, tedy o 90 litrů lihovin. Celníci zboží zajistili, odebrali vzorky a zaslali k analýze do celně technické laboratoře,“ řekla Právu v úterý mluvčí Celního ředitelství Olomouc Marie Bortlová.

Kontrolovaná osoba je podle ní podezřelá ze spáchání správního deliktu neoprávněného nakládání s neznačeným lihem nebo kontrolními páskami a hrozí jí pokuta až do výše pěti miliónů korun nebo propadnutí věci.

Foto: Celní správa

Celkem 113 lahví alkoholu neznámého původu zabavili olomoučtí celníci v jedné z provozoven.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zabránili prodeji neznačených lihovin na území ČR. Letos do 9. září provedli více než 500 kontrolních akcí a z toho bylo bezmála 60 s pozitivním výsledkem. Zajistili více než 18 tisíc litrů alkoholu a zabránili tak daňovému úniku, vyčíslenému na dva a půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám