Hlavní obsah

Na čtyřletého chlapce se převrhl stojanový lis a přimáčkl ho k podlaze

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyřletý chlapec utrpěl v neděli odpoledne vážná zranění v zámečnické dílně v Třebechovicích pod Orebem na Královéhradecku, kam se přišel podívat na svého tátu, který tu pracoval.

Foto: Policie ČR

Stojanový lis

Článek

„Do dílny se přišel kolem tři čtvrtě na pět odpoledne podívat majitel dílny společně se čtyřletým vnukem. V té době stříhal otec dítěte na stojanovém lisu pro manželku látky na šití. V jednu chvíli chtěl děda muži pomoci. Přitom se oba muži zavěsili za ovládací páku lisu, který se převážil a spadl z podstavce na chlapce,“ uvedla mluvčí policie Anna Pešavová.

Lis nespadl na dítě celou vahou, jelikož se ho dědovi při pádu svým bokem podařilo částečně odklonit. Přesto stroj padl chlapci na břicho a přimáčkl ho k podlaze. Oba muži ihned list zvedli a dítě vytáhli.

„Podle majitele byl lis tak těžký, že ho jeden člověk neuzvedne. Údajně měl lis vážit asi padesát kilogramů. Prý ho vlastní již asi dvacet let. Neví o jakou značku nebo typ se jedná.

Čtyřletý chlapec z Hradce Králové byl s vážnými zraněními transportován leteckou záchrannou službou do královéhradecké fakultní nemocnice,“ dodala Pešavová. Policisté případ prošetřují pro podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám