Hlavní obsah

Řidič vyjel z R10, zaklínil se mezi stromy a uhořel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi Brandýsem nad Labem a Benátkami nad Jizerou zemřel člověk při noční nehodě na mladoboleslavské silnici R10. Auto vyjelo ze silnice a vznítilo se, řidiče se už nepodařilo vyprostit. Policisté zjišťují totožnost oběti, sdělil v neděli mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Řidič s autem narazil do stromu Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v sobotu po 23:00 na 18. kilometru ve směru na Prahu poblíž motorestu Čtyři kameny u Hlavence. "Vozidlo Opel Vectra vyjelo mimo vozovku, zaklínilo se mezi stromy a začalo hořet," uvedl Schön. Po příjezdu hasičů bylo již celé auto v plamenech a hořely i okolní stromy na ploše asi tři krát deset metrů.

Hasiči v dýchací technice museli nejdříve dostat plameny pod kontrolu. Teprve poté zjistili, že uvnitř je uhořelý člověk. "Oheň jsme uhasili, několik okolních stromů jsme museli pokácet, hrozily pádem," uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková. Zásah podle ní skončil v neděli půl hodiny po půlnoci.

Policisté zatím nevědí, kdo vůz řídil, ani to, zda šlo o muže či o ženu. "Přesná příčina nehody i totožnost osoby ve vozidle je předmětem dalšího vyšetřování. K řádnému objasnění nehody napomůže i nařízená soudní pitva," uvedl Schön. Podle Kostkové při požáru vznikla škoda 100 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám