Hlavní obsah

Zloděj vytrhl ze zdi pošty čtyři trezory a odnesl si je

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Čtyři trezory odcizil zatím neznámý zloděj v noci na úterý z pobočky České pošty ve Štěpánově na Olomoucku. Trezory následně otevřel, vybral a nechal je pohozené u nedalekého Štarnova.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Do objektu vnikl pachatel oknem, které poškodil. Ze stěny pak násilím vytrhl a poté odcizil čtyři kovové trezory. Ve dvou z nich byly uloženy kolky, poštovní známky, stírací losy, dálniční známky, dobíjecí kupony a dárkové poukazy,“ řekla Právu ve středu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

České poště vznikla škoda ve výši bezmála 330 tisíc korun. „Část odcizených věcí byla ještě v úterý nalezena v katastru obce Štarnov, u polní cesty asi 20 metrů od nadjezdu mezi Šternberkem a Štarnovem,“ uvedla mluvčí.

Nalezeny byly podle ní všechny čtyři otevřené trezory, poštovní pytel, razítka a tiskoviny. Policisté případ šetří pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám