Hlavní obsah

Opilý řidič v Olomouci ignoroval signalizační zařízení, smetl ho vlak

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Ranní nehoda osobního vlaku a vozidla na železničním přejezdu v Palackého ulici v Olomouci, která se naštěstí obešla bez zranění, výrazně zkomplikovala městskou hromadnou dopravu a také provoz na železnici. Místo vlaků i tramvají musela být na několik hodin nasazena náhradní autobusová doprava.

Foto: Petr Marek, Právo

Nehoda se obešla bez zranění, ale zkomplikovala dopravu na železnici i ve městě.

Článek

„Krátce po páté hodině ranní vjel na železniční přejezd řidič osobního vozidla, ač signalizační zařízení bylo v provozu, kde se střetl s vlakem jedoucím z Drahanovic do Olomouce. Řidič zázrakem vyvázl bez zranění, zraněni nebyli ani cestující z vlaku. Třiatřicetiletý řidič nadýchal 1,17 promile alkoholu, u strojvedoucího byla dechová zkouška negativní. Škoda na vlaku činí 50 tisíc korun, na vozidle 400 tisíc korun,“ řekl Právu v pondělí ráno krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Přejezd bude kvůli nehodě uzavřen minimálně do 10.00. Doprava v centru Olomouce je proto vedena po objízdné trase.

„Tramvaje jsme museli nahradit autobusy, autobusová linka číslo 16 jezdí po náhradní trase,“ hlásila Právu mluvčí olomouckého dopravního podniku Magdaléna Kopřivová. „Vlaky v úseku Olomouc, hlavní nádraží – Olomouc, Řepčín jsme nahradili autobusy,“ informoval i mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Reklama

Výběr článků

Načítám