Hlavní obsah

Jeden ze zlodějů simuloval zdravotní potíže, druhý prosil o šrot a třetí kradl

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Povedená trojice zlodějů vnikla ve středu kolem poledne na dvůr rodinného domu v obci Žadlovice na Šumpersku. Jeden simuloval žaludeční potíže, druhý prosil o kovový šrot a třetí kradl. Díky duchapřítomnosti třiaosmdesátileté majitelky však nakonec pobertové odešli bez lupu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jednalo se o tři muže ve věku kolem 20 a 40 let. Vnikli na dvůr. Jeden z mužů tvrdil, že má žaludeční bolesti a dožadoval se návštěvy toalety. Majitelka, která se v tu dobu nacházela na dvorku, mu umožnila návštěvu toalety umístěné v neobývané části domu. Druhý po ní chtěl kovový šrot do sběru. Třetí nepozorovaně oběhl dvůr a přes otevřené okno vnikl do pokoje,“ řekla Právu ve čtvrtek krajská policejní mluvčí v Olomouci Marta Vlachová.

Mladík v domě hledal peníze a cennosti. „Třiaosmdesátiletá majitelka si však všimla, že jeden muž zmizel a vešla do domu. Zde jej přistihla, jak se prohrabuje zásuvkami stolu. Ten svého jednání ihned zanechal. Paní se podívala do peněženky, kterou měla ve stole a zjistila, že ji chybí tisíc korun. Na mladíka udeřila, že jí peníze odcizil. Ten jí po chvíli dohadování hodil na zem zmačkanou bankovku a z bytu odešel na dvůr,“ uvedla policejní mluvčí.

Seniorka pak začala křičet a volat na další členy rodiny. Muži se zalekli a rychle odešli. „Naštěstí nic neodcizili a nedošlo ani k újmě na zdraví,“ dodala Vlachová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám