Hlavní obsah

Obelstili automat, navrtali do něj díru

Novinky, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Po podvodnících, kteří se zaměřili na výherní hrací automaty, pátrají kriminalisté z Frýdku-Místku. Skupina dvou až čtyř mužů „operuje“ podle policistů po celém území ČR, na Frýdecko-Místecku vybrala z automatů podvodem ve dvou případech dohromady asi 30 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Tito muži podle policie přišli k výhře podvodem.

Článek

„Muži přišli do herny vždy v odpoledních hodinách a chovali se jako zákazníci. Přistoupili k terminálu a spustili hru. Vše by bylo v pořádku, kdyby po chvíli nezačali s přístrojem neoprávněným způsobem manipulovat,“ uvedl frýdecko-místecký policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Do automatu muži vyvrtali z boku díru, kterou s pomocí speciálního předmětu vytáhli příslušenství přístroje. „Neoprávněně s ním manipulovali, a to tak, že automat vykázal výhru. Tu si nechali podvodníci následně vyplatit od obsluhy baru,“ popsal mluvčí s tím, že v okrese Frýdek-Místek policisté zaregistrovali dva podobné případy, ke kterým došlo v srpnu.

Foto: Policie ČR

Jeden z členů skupiny.

Podle kriminalistů, kteří případ vyšetřují, obelstila skupina téměř shodným způsobem výherní automaty na více místech ČR. „Muži se dopouštějí podvodu, za který trestní zákoník ukládá až dva roky vězení,“ vypočetl Starzyk a dodal, že muže v jedné herně zachytila bezpečnostní kamera.

„Žádáme občany, kteří muže na snímcích poznají, ať kontaktují nejbližší policejní služebnu nebo volají linku 158,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám