Hlavní obsah

Samozvaný policista jel vymlátit z narkomana, komu prodal motorku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Když se Antonín Alexa z Tachovska dozvěděl, že jeho syn přišel o motorku, pořádně ho to dopálilo a vyrazil zjednat pořádek. Nepříjemná zpráva jej zastihla, když zrovna popíjel pivo se svými dvěma kamarády Milanem Tokárem a místním policistou Milanem Krýslem. Všichni tři nasedli do auta a vydali se do Bonětic za Slavomírem Glasem, který měl nechat motorku opravit, ale místo toho ji prodal a peníze si nechal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Z Glase pak podle státní zástupkyně doslova vymlátili jméno člověka, který motorku koupil. Za vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví hrozí trojici mužů až osmileté vězení.

„Po vzájemné dohodě vnikli na pozemek poškozeného, kde jej fyzicky napadli. Mlátili ho pěstmi a kopali do něj. Chtěli, aby jim řekl, kde je motocykl, který měl prodat,“ popsala ve čtvrtek u tachovského soudu žalobkyně Irena Kondrová, co se odehrálo loni pátého července v noci před Glasovým domem.

Devětatřicetiletý narkoman skončil v nemocnici s tržnou ranou na hlavě a se zhmožděninami hrudníku.

„Už mě pronásledovali, když jsem se vracel autem domů. Vjeli za mnou až na dvůr. Chtěl jsem se schovat do baráku, ale Alexa mě vytáhl ze dveří ven. Křičel, že jsem zmrd a že mě zabije. Schytal jsem od něho pár ran pěstí. Pak mi Krýsl kopnul do boku a já se svalil na zem. Pak jsem dostal ještě další tři kopance,“ vypovídal Glas.

Tvrdil, že ho majitel motorky požádal o zprostředkování prodeje, což udělal a peníze mu pak předal. Jinak incident viděli Alexa s Krýslem. „Glase jsem chytil pod krkem a pak ho zbil. Byly to ale jen facky, možná i nějaká pěst. Ale rozhodně ho nikdo nekopal,“ prohlásil čtyřicetiletý Alexa s tím, že Krýsl se do rvačky vůbec nezapojil.

„Když Glas vyklopil, kde je motorka, tak Krýsl řekl, ať vypadneme. Sedli jsme do auta a odjeli,“ dodal Alexa. Policista rovněž odmítl, že by Glase napadl.

Prali se dohromady

„Byl jsem na návštěvě u pana Alexy, když se dozvěděl o té motorce. Tak jsme tam jeli. Glas s Alexou si to tam spolu začali vyříkávat. Křičeli na sebe jako pominutí a nadávali si. Tak jsem si stoupl mezi ně. Glas slíbil, že motorku do týdne vrátí. Pak jsme odjeli,“ vypověděl 29letý strážce zákona, který je zařazen na oddělení obecné kriminality.

Jeho verze je ale v rozporu se svědectvím Blanky Štíbrové, barmanky, která s trojicí obžalovaných jela ve vozidle. „Všichni se tam prali tak nějak dohromady. Dávali si pěstmi,“ uvedla do protokolu při prvním výslechu v únoru letošního roku. U soudu ale řekla, že se pral asi jen Alexa. Soudci pak nedokázala vysvětlit, co je tedy podle ní pravda. Na to krčila jen rameny.

Soud bude v září pokračovat výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám