Hlavní obsah

Rumuni v kuklách přepadávali v Praze podniky a hlídače brutálně mlátili

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Uplynulé tři měsíce řádila v Praze a středních Čechách skupina rumunsky hovořících mužů, kteří v bílých kuklách přepadávali členy ostrahy objektů a i poté, co je svázali, je bili tak nelidským způsobem, že vyděsili i otrlé kriminalisty.

Bezpečnostní kamera zachytila brutální loupežné přepadeníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Už po zhlédnutí prvního videa, na kterém šest mužů v kuklách těžkými kovovými tyčemi, páčidly a dřevěnými hranoly bili hlídače, kteří se už vůbec nebránili, jsme pochopili, že jde o výjimečně nebezpečný gang. Proto jsme založili speciální skupiny jak pražských, tak středočeských kriminalistů, které se zabývaly těmito případy. K jejich propojení nás dovedlo právě násilí tak brutální a v daných chvílích už i zbytečné, která tato skupina páchala,“ vysvětlil vedoucí oddělení loupeží Jiří Zábrodský.

Na první lup vyrazila skupina šesti mužů ve věku od 20 do 25 let 1. června na staveniště v Praze 4, kde mimo jiné ukradli i bagr.

Foto: Policie ČR

Lupiče zadržela pražská zásahová jednotka

Podruhé loupili v Praze 10 ve výkupně palet Stavoservis, odkud policisté získali videozáznam, jak tři hlídače v buňce skupina ubila tyčemi téměř k smrti. Další loupež, které se mladí Rumuni dopustili, se stala 6. července v Jenči u Prahy, kde muže z ostrahy svázali a poté ho nemilosrdně bili.

Lupiče zadržela zásahová jednotka

O poslední loupež se pokusili minulý čtvrtek v herně v Praze 10, kde obsluhující ženě svázali lepicí páskou ruce, nohy i ústa a uvázali jí na hlavu igelitový pytel. Nic vážného se jí však naštěstí nestalo, protože v tu chvíli už udeřila policie a speciálně vycvičení muži ze zásahové jednotky.

Foto: Policie ČR

Zajištěná pistole

„Zadrželi jsme šest mužů, kteří jsou nyní ve vazbě, a za loupež, krádež a poškozování cizí věci jim hrozí až dvanáctileté vězení. Při domovních prohlídkách jsme našli jak zbraně, které při útocích používali, tak i kradené zboží jako elektroniku, nářadí, čerpadla nebo barevné kovy. Celkově uloupili věci a finanční hotovost ve výši 3,5 miliónu korun,“ doplnil Zábrodský s tím, že brali vše, co mohli zpeněžit.

Foto: Policie ČR

Jeden ze zadržených Rumunů.

Všichni zaměstnanci ostrahy podniků, které mladíci napadli, utrpěli vážná zranění hlavy, horních i dolních končetin. Naštěstí nikdo nezaplatil za setkání s maniaky v bílých kuklách životem.

Foto: Policie ČR

Vyloupený trezor

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám