Hlavní obsah

Důchodu se dožadovala výhrůžkami, teď má na krku obvinění z loupeže

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kvůli touze po okamžitém vyplacení důchodu mají na krku obvinění z loupeže dvě ženy ve věku 20 a 40 let. Mladší z nich se dožadovala u poštovní doručovatelky vyplacení devíti tisíc korun. Doručovatelka ale odmítla vyhovět, protože žena nepředložila občanský průkaz. Nejprve následovaly urážky, hrozba likvidací a nakonec i fyzické napadení.

Článek

Konflikt se odehrál v úterý na ulici Nadační v Ostravě před jedním z domů. „Zaměstnankyně pošty neměla s vyplacením invalidního důchodu problém, ovšem požadovala po mladší z žen, aby prokázala svou totožnost. Doklad, na základě kterého by byla výplata možná, však nepředložila, proto ji doručovatelka peníze odmítla vydat a sdělila jí, že si má výplatu důchodu vyzvednout na poště,“ popsal incident mluvčí policie Petr Svoboda.

„Následovaly slovní urážky toho nejhrubšího zrna a výhružky fyzickou likvidací. Žena si však trvala na svém, což mělo za následek její napadení. Po tomto útoku a pokračujících výhružkách a urážkách však doručovatelka dostala strach a necelých devět tisíc korun ženám vydala,“ dodal mluvčí.

„Kriminalisté již oběma ženám sdělili obvinění z trestného činu loupeže. Za něj jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám