Hlavní obsah

Muž málem uhořel v domě plném harampádí, usnul při svíčce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

O velkém štěstí může hovořit 60letý muž z Tymákova na Plzeňsku, který usnul při hořící svíčce. Od ní chytlo harampádí, které bylo v obytné části domu navršené až po okna. Muže naštěstí probudil štiplavý kouř, snažil se oheň uhasit, což se mu ale nepodařilo.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Muž sbíral odpadky po širokém okolí.

Článek

„Hasiči byli na místo přivolání ve čtvrtek krátce po půl jedenácté večer. Když tam dorazili, dům už hořel celý,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Podle ní se majitel domu pokoušel plameny hasit vodou, kterou nabíral vědrem ze sklepa.

„Zjistili jsme, že v domě si svítil svíčkou, kterou na noc nezhasl, a zřejmě spadla na zem mezi odpadky,“ dodala Jakoubková.

Podle starosty obce Václava Špilara je dům odpojen od elektřiny, protože jeho majitel za ni neplatil. „O tom, jaký má v domě nepořádek, víme. Obchází kontejnery a bere si, co se mu líbí. Když jsem s ním v pátek ráno mluvil, říkal mi, že to od svíčky nechytlo, ale že za to může elektrický zkrat na autobaterii, kde měl prý připojený notebook,“ uvedl starosta.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Muž sbíral odpadky po širokém okolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám