Hlavní obsah

Úřednice pomáhala vězni najít bydlení, ten jí za to vyhrožoval bombou

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Úřednici, která se starala, aby měl kde bydlet, vyhrožoval odpálením bomby v kanceláři na Uherskohradišťsku devětapadesátiletý muž, kterého v polovině června propustili z vězení. Před agresorem uchránil úřednici strážník městské policie. Neurvalce policie obvinila z nebezpečného vyhrožování.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejdříve přišel jeden dopis od staršího muže, v němž jí vyčítal jeho situaci a zároveň jí vyhrožoval. Autor byl v té době již po několikáté ve vězení. Pak přišel další dopis a další, až jich bylo dvanáct.

„I v tomto posledním se objevily výhrůžky a náznaky, že jakmile se muž vrátí z vězení, bude úřednice v nebezpečí ohrožení života a zdraví. Paradoxem je, že po několik let se úřednice starala o to, aby nejen tento muž, ale i jeho příbuzní měli kde bydlet a jinak jim pomáhala v řešení jejich životní situace,“ uvedl ve čtvrtek mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Muž skutečně po propuštění z vězení přišel na úřad. Ještě než vstoupil do kanceláře, úřednice jej uviděla a přivolala pro jistotu městského strážníka.

„Muž začal úřednici vyčítat věci, které nebyly pravda. Jeho vystoupení vyvrcholilo tím, že si přiložil prst ke spánku a řekl: Položím sem bombu a ta to tady odpálí i s vámi. V tom momentu už strážník zakročil a muže z kanceláře vyvedl. Vystrašená úřednice, která za svou praxi ještě takové vyhrožování nezažila, oznámila vše na policii,“ popsal Mergental.

Policisté v minulých dnech sdělili devětapadesátiletému muži podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám