Hlavní obsah

Muž měl týrat 15 let své dvě dcery, ten tvrdí, že je to lež a výmysly švagrové

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník
Aktualizováno

Čtyřiašedesátiletý muž byl ve čtvrtek u mělnického soudu obžalován z týrání svých nezletilých dětí. Toho se měl dopustit v letech 1990 až 2005. Podle obžaloby psychicky týral, bil otevřenými dlaněmi do hlavy a také kopal své dvě dcery, dvojčata, jimž je nyní 26 let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za tento zločin a za neoprávněné užívání bytu patřícího jedné z dcer a zneužití její platební karty mu hrozí až osm let vězení.

„Jsou to všechno nesmysly a neskutečná lež. Nikdy jsem je neuhodil a nekopal. O děti jsem se s manželkou poctivě staral,“ tvrdil u soudu muž, který už byl v minulosti odsouzen k sedmi letům vězení za rozsáhlé podvody.

„Všechno bylo dobré, dokud žila manželka. Když zemřela, všechno se zvrtlo,“ mínil muž, jehož manželka zemřela vloni. Podle svědectví však trýznil i ji. Podle výpovědí několika svědků měla žena po těle modřiny a svěřila se, že ji muž bije. Sprosté vulgární nadávky také zřejmě nebyly nic výjimečného. Všechna obvinění jsou ale podle obžalovaného výmyslem jeho závistivé švagrové, která zmanipulovala jeho dcery.

Švagrová údajně unesla manželku obviněného

„Když manželka onemocněla, tak si ji švagrová převezla k sobě. Normálně ji unesli,“ tvrdil obžalovaný, zatímco švagrová vypovídala, že ji manžel týral a ona si přála, aby už nemusela být s ním. Nikdy se ale neodvážila mu to říct, nebo od něj dokonce odejít.

„Měla z něj strašný strach. Tohle jsem nikdy nepochopila, jak s ním může zůstávat,“ vypovídala sestra zemřelé. Po smrti manželky se rodina úplně rozpadla, dcery se s otcem po loňské smrti matky viděly až ve čtvrtek u soudu.

Soudkyně Marcela Buštová jednání odročila na září. Vypovídat by měli další svědci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám