Hlavní obsah

Policisté mysleli, že mají rozbitý alkoholtester, žena nadýchala téměř šest promile

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Vlastním očím nevěřili policisté, kteří dali dýchnout ženě polehávající na chodníku u železničního přejezdu v Otrokovicích na Zlínsku. Displej přístroje ukázal 5,72 promile.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Silně opilá žena si ve středu krátce před pravým polednem ustlala nedaleko železničního přejezdu na chodníku ulice tř. Osvobození v Otrokovicích. U některých kolemjdoucích vzbudila pohoršení, jiní se zase báli o její bezpečnost, neboť zůstala ležet jen necelé dva metry od kolejí,“ informovala mluvčí krajského policejního ředitelství ve Zlíně Jana Macalíková.

Na místě policisté opravdu našli ženu, která se marně snažila postavit na nohy. Na to však sama nestačila. Jelikož třiačtyřicetileté ženě naprosto vypověděly službu nohy, museli ji policisté doslova odtáhnout dál od kolejí. Přivolaný lékař na místě vyřkl předpokládanou diagnózu, a to otravu alkoholem.

„To, že žena pila více, než její tělo dokázalo snést, potvrdil i výsledek dechové zkoušky. Naměřená hodnota vzbudila u policistů i lékaře lehké rozpaky nad funkčností přístroje. Na displeji přístroje totiž spatřili neuvěřitelné číslo – 5,52 promile. Opakovaná zkouška dopadla ještě hůř, po pěti minutách žena nadýchala 5,72 promile. Lékař proto rozhodl o převozu zcela opilé ženy do zlínské nemocnice,“ dodala Macalíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám