Hlavní obsah

Vietnamci v Praze prodávali pervitin z okna jako v kantýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté rozbili skupinu distributorů drog. Zadrželi šest mužů, z nichž pět bylo vietnamského původu. Omamné látky prodávali z okna domu, jako by to byla kantýna. O úterní úspěšné akci informoval v sobotu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tato skupina, dle zjištění kriminalistů distribuovala drogy nejméně od května letošního roku doslova ve velkém. Navíc prodej omamných a psychotropních látek probíhal poměrně neobvyklým, takřka až kuriosním způsobem. Dealeři ve věku od 21 do 41 let totiž drogu konzumentům prodávali jako u pouličního stánku s občerstvením, tedy z okna přízemního bytu přímo na ulici,“ uvedl mluvčí Hulan.

Zákazníci se podle něj scházeli vždy večer a čekali, až začne prodej. „Tímto způsobem dealeři obsloužili desítky konzumentů, kterým prodali denně pervitin za tisíce korun,“ upřesnil Hulan.

Zadržení byli obviněni z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí až pět let vězení. Čtyři obvinění zůstávají v policejní cele, další dva jsou stíháni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám