Hlavní obsah

Mladík se po přepadení benzínky zahrabal do jehličí, pes Zarr ho hravě vyčenichal

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Dva muži ve věku 22 a 20 let přepadli v pondělí dopoledne benzínovou čerpací stanici v Lipně nad Vltavou. Na hlavách měli kukly a v rukou makety zbraní. Na prodavačce si vymohli deset tisíc korun, ale policisté je dopadli hned po činu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muži zaútočili na ženu v prodejně v půl desáté dopoledne. Nejdříve si myslela, že jde o žert, ale když jeden z mužů reagoval agresivněji, vydala jim deset tisíc korun,“ popsala Právu přepadení mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

„Prvního z pachatelů dopadli policisté v lese u místní cyklostezky. Tvrdil, že tam sbírá borůvky, ale jak se ukázalo, v batohu měl ukradené peníze i tmavou kuklu,“ konstatovala mluvčí.

Na druhého lupiče upozornil policisty svědek, který jim řekl, že viděl podezřelého muže, jak utíká do lesa. „Po pár metrech chytil pes Zarr stopu a policisté ho následovali zhruba čtyři stovky metrů od benzínky, kde v lese ležel pod jehličím a zahrabaný. Místo užívání si lupu tak putovali nyní již oba obvinění muži do cely,“ dodala Holická. Oběma mužům tak hrozí za loupež až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám