Hlavní obsah

Muž v Ostravě kradl ve velkém poklopy od kanalizace

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Díky mravenčí práci a také pomocí kamerového záznamu se podařilo ostravské policii objasnit případ krádeží minimálně šestnácti poklopů nad kanalizací. Čtyřicetiletého muže zadrželi přímo při činu. Část poklopů se mu podařilo již dříve rozbít a prodat ve sběrnách.

Muž v Ostravě krade poklopyVideo: Policie ČR

 
Článek

O objasnění případu krádeží informovala ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Muž byl zadržen ve chvíli, kdy v autě převážel jeden z ukradených poklopů. „Poblíž vozu pak policisté nalezli v trávě další dva poklopy kanalizačních vpustí. Ač byl každý jiného rozměru, podezřelý muž poklopy neomylně umístil zpět do otvorů v komunikaci,“ dodala mluvčí.

Muž z původního místa odstranil nejméně šestnácti poklopů. „Ke krádežím došlo od května do začátku července, kdy byl zadržen. Škoda je zatím stanovena na 53 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Podle policie si muž poklopy předem vytipoval. Díky svému zaměstnání se totiž pohyboval po území celého krajského města. „Následně je měl převézt do lesa, kde je měl ukrýt a později rozbíjet, aby je mohl odevzdat do sběren,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám