Hlavní obsah

S bombou v papírové krabici vymáhal peníze v rožnovské bance

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožnov pod Radhoštěm

Pod hrozbou odpálení bomby vydala pracovnice banky ČSOB v Rožnově pod Radhoštěm několik tisíc korun lupiči, který si v pondělní odpoledne přišel pro peníze s papírovou krabicí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byly dvě hodiny odpoledne, když do banky na ulici Nerudova přišel neznámý muž, který si stoupl do řady čekajících zákazníků u přepážky. Když byl na řadě, položil na pult papírovou krabici a před pracovnici papír, kde stálo, že má u sebe bombu a chce peníze. Pokladní mu ze strachu vydala několik tisíc korun, které si lupič dal do igelitové tašky a z místa rychlým krokem odešel,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Javorková s tím, že údajnou bombu, kterou představovalo červeně blikající světlo v krabici, si odnesl s sebou.

Pachatel byl ve věku kolem 40 let, vysoký byl asi 175 cm, štíhlé postavy. Oblečenou měl károvanou košili s dlouhým rukávem v zelenobílé barvě, dále světlé kalhoty tzv. tříčtvrťáky, bílé ponožky a bílé botasky. Na hlavě černou kšiltovku s nápisem YUKON a brýle. Nebyl hladce oholen, ani neměl vousy, ale tzv. strniště. V ruce držel tmavě zelenou igelitovou tašku. Dále měl u sebe přes rameno tmavě modrý nebo zelený batoh. Podle svědků působil zanedbaným dojmem.

Informace o lupiči mohou občané volat na linku 158. V případě dopadení a prokázání viny hrozí pachateli až desetiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám