Hlavní obsah

Otec holčičky z Ústí se na jejím únosu nepodílel, ve vazbě jsou čtyři Němci

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Policie na úterní tiskové konferenci k únosu Michaly Janové zveřejnila tři vyšetřovací verze a vyloučila účast otce na únosu holčičky. Jeden Němec a tři Němky jsou ve vazbě v Německu.

Foto: Policie ČR

Vozidlo VW Touran opatřené odcizenou značkou 3U1 4474 na záznamech z dálničních kamer

Článek

Německá policie vozidlo únosců vypátrala v pondělí kolem 15. hodiny a pachatele zadržela ve 20:45.

Ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk na tiskové konferenci řekl, že kriminalisté pracují se třemi vyšetřovacími verzemi - náhodný únos, předem připravený únos a únos v rámci komunity. Dále uvedl, že k dopadení pachatelů pomohly kamerové záznamy, které čítají 400 hodin.

„Nyní probíhá ztotožňování holčičky, jsme přesvědčeni, že to ta holčička je,“ řekl na tiskové konferenci Danyluk.

Podle policie otec Michaly Janové v únosu nefiguroval, protože se nyní nachází ve výkonu trestu.

Informace o únoscích policisté dostali v půjčovně

Podle agentury DPA se dítě podařilo vypátrat ve městě Neuwied, které leží na Rýnu asi 50 kilometrů jižně od Bonnu. Mluvčí policie z porýnského Koblence potvrdila, že podezřelí byli zadrženi v oblasti Neuwiedu při policejním zásahu.

Na jejich stopu vyšetřovatele podle zemského kriminálního úřadu v Drážďanech přivedlo auto, kterým holčičku pachatelé odvezli z místa činu. Podle informací listu Bild z vozidla únosců při útěku z Česka odpadla ukradená česká registrační značka a místo ní se objevila německá poznávací značka. Policisté na jejím základě zjistili, že vůz patří jedné německé půjčovně. Informace, které v ní vyšetřovatelé získali, pak v krátké době vedly k dopadení únosců.

Pachatelé, kteří se nyní nacházejí v německé vazbě, jsou částečně ve vzájemném příbuzenském vztahu. Policie také prověřuje, jestli nejde o organizovanou skupinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám