Hlavní obsah

Pátrání po uneseném kojenci se rozšířilo do Německa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Česká policie se obrátila na německou, aby jí pomohla v případu unesené devatenáctidenní Michaly Janové. Novinkám to řekla ústecká policejní mluvčí Petra Trypesová. Dodala, že pokračují výslechy. Opět na policii vypovídá i matka dívky.

Neznámý muž unesl ani ne třítýdenní holčičkuVideo: Prima FTV

 
Článek

„Oslovili jsme o součinnost německou policii,“ uvedla Trypesová a dodala, že je to zatím jediná oslovená zahraničí země.

Trypesová také sdělila, jak dále probíhá pátrání: „V současné chvíli na rozdíl od včerejška už nepoužíváme vrtulník a ukončili jsme bezpečnostní kontroly vozidel v příhraničních oblastech. Opětovně se vyslýchají svědci události, rodinní příslušníci, matka a osoby, které k tomu mají co říci, nebo nějakým způsobem mohou dopomoci k dalším poznatkům v rámci tohoto případu."

Kolem poledne vypovídala matka děvčátka. „V současné chvíli je na policii vyslýchaná. Je schopna komunikovat, komunikuje s lidmi okolo sebe.“

"Otce dítěte policisté vyslechnout nemohli, není totiž uveden v rodném listě," vysvětlila Trypesová. Podle informací České televize (ČT) policie po otci pátrá.

Ustavili tým kriminalistů

Trypesová dále uvedla, co vše se ještě v případu podniká. „Byl vytvořen tým kriminalistů a vyšetřovatelů, kteří prověřují veškeré informace a poznatky, které vyplývají z výpovědí nebo od veřejnosti, protože veřejnost na výzvu reagovala. Prověřuje všechny poznatky, která máme k dispozici. Budou vyhodnocovány záznamy z bezpečnostních kamer, které má policie k dispozici, a samozřejmě se ještě dál propracovává spolupráce s německou stranou."

Neznámý muž holčičku unesl ve středu odpoledne na ústeckém předměstí Trmice. "Na křižovatce ulic Gorkého a Žižkova v Zeleném parku oslovil neznámý muž matku děvčátka," popsala událost policejní mluvčí. Muž pak holčičku vytáhl před zraky matky z kočárku, nasedl do auta a ujel v autě s odcizenou poznávací značkou směrem ke státní hranici s Německem. Jak uvedla ČT, neví se přesně, zda, auto přejelo do Německa, protože na německé straně dálnice nejsou kamery.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám