Hlavní obsah

V Praze na Černém Mostě hořela avia s tlakovými lahvemi

Požár nákladního automobilu s tlakovými lahvemi u obchodního centra na Černém Mostě ve čtvrtek v podvečer uzavřel na hodinu veškerou dopravu v Chlumecké ulici v Praze. Z podzemních garáží obchodního centra bylo evakuováno asi 50 lidí, nikomu se nic nestalo, sdělila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Článek

Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 000 korun.

Požár nákladního automobilu Avie s tlakovými lahvemi byl nahlášen v 17:19. Na místě zasahovali hasiči již po osmi minutách od nahlášení, uvedla mluvčí. Po uhašení požáru byla na korbě Avie nalezena desetikilogramová propan-butanová lahev a svářecí souprava, proto byl na místo povolán i speciální hasičský chemický automobil.

Později nalezli hasiči další třicetikilogramovou tlakovou nádobu. "Tlakové lahve neustále ochlazujeme, abychom zabránili jejich výbuchu," informovala Adamcová. Podle ní jsou lahve ve vodou naplněné lžíci od bagru. Tam by měly zůstat minimálně do pátku.

Kvůli zásahu byla zhruba od 18:00 na hodinu uzavřena veškerá doprava v Chlumecké ulici, včetně MHD. Příčina požáru se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám