Hlavní obsah

Ozbrojený recidivista vyloupil banku a sázkovou kancelář za jeden den

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě loupeže za jeden den má na svědomí osmačtyřicetiletý recidivista v Praze. Během pondělí stihl přepadnout banku v centru města a sázkovou kancelář. Při obou přepadeních vyhrožoval střelnou zbraní.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel, který byl nedávno propuštěný z vězení za stejnou trestnou činnost, jaké se nyní dopustil, si dopoledne k přepadení vybral banku v ulici Na Příkopě a odpoledne sázkovou kancelář v ulici Dukelských hrdinů.

Kriminalistům stačily na dopadení lupiče dvě hodiny po odpolední loupeži.

„Jednalo se o osmačtyřicetiletého česky hovořícího muže, kterého lze z pohledu policistů vnímat jako velmi nebezpečného pachatele. A to především s ohledem na jeho velice pestrou trestní minulost majetkového, ale především násilného charakteru,“ informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Policisté při vyšetřovaní zjistili, že pachatel loupil celkem čtyřikrát, kromě již zmíněného pondělí také v pátek a sobotu. Vždy se zbraní v ruce se obohatil o několik desítek tisíc.

Policie podala podnět na vzetí do vazby. „Obviněnému by za normálních okolností hrozil trest odnětí svobody až na deset let, avšak pokud soud přihlédne k jeho trestní minulosti, může mu trest navýšit až o jednu třetinu původní sazby,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám