Hlavní obsah

O víkendu zemřelo při nehodách podle policie devět lidí

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Republika

Uplynulý víkend byl na českých silnicích tragický, při nehodách zemřelo devět lidí, další dva lidské životy si havárie vyžádaly už v pátek. Podle předběžných policejních statistik je to zřejmě nejtragičtější víkend letošního roku. Dosud nejhorší byla sobota a neděle 9. a 10. června, kdy policisté zaznamenali při nehodách osm obětí.

Foto: Policie ČR

Po čelním střetu na Bruntálsku začala obě vozidla hořet, řidička jednoho z nich zahynula.

Článek

O život přišli v sobotu a neděli mimo jiné tři motorkáři. Jeden z nich, pětadvacetiletý řidič skútru, narazil v sobotu v noci do zdi v Novém Městě u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku a na místě byl mrtvý. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a v zatáčce vyjel ze silnice.

Další třicetiletý motorkář se v neděli na silnici I/3 poblíž obce Roudno na Táborsku zřejmě vyhýbal jinému vozidlu a vyjel mimo vozovku. Smrtelně se přitom zranil. V tentýž den nepřežil nehodu ani motorkář, který se u Poličky na Svitavsku srazil s osobním autem.

O život přišla v neděli večer řidička dosud neznámé totožnosti, která se při předjíždění na Bruntálsku srazila s protijedoucím osobním autem. Po střetu začala obě vozidla hořet, řidič druhého auta skončil v nemocnici. Nehoda se stala v nepřehledném úseku silnice mezi obcemi Čabová a Dvorce.

„Řidička osobního auta pravděpodobně začala předjíždět v nepřehledném úseku a v protisměru se srazila s vozidlem Dacia. Další souvislosti nehody jsou nadále v šetření včetně zjištění totožnosti řidičky,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová. Řidič dacie byl vážně zraněn a skončil v olomoucké fakultní nemocnici. Škoda se pohybuje okolo 180 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Po čelním střetu začala obě vozidla hořet, řidička jednoho z nich zahynula.

Na Poličsku se v neděli ráno stala smrtelná nehoda i mezi Jedlovou a městem Bystré. Třiatřicetiletý řidič auta tam zemřel po nárazu do stromu.

Sobotní srážku dvou aut na silnici 28 na Mostecku nepřežil čtyřiaosmdesátiletý řidič. Na Mostecku to přitom byla druhá tragická nehoda od pátku, kdy jen o několik kilometrů dál u Bečova zahynul sedmadvacetiletý motocyklista po srážce s osobním autem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám