Hlavní obsah

Matka hodila kojence na zem a zabila ho, aby nešel do ústavní péče

Brno
Aktualizováno

Policisté objasnili květnové úmrtí pětiměsíčního kojence z Brna. Za jeho smrt podle vyšetřování může matka, která ho hodila na podlahu, potom ho uložila do postýlky a šla si lehnout. Ráno tvrdila, že dítě našla mrtvé.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Devětatřicetileté již trestané ženě hrozí 16 let za mřížemi. Vyšetřovatel matku obvinil ze zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví.

"Příčinu úmrtí miminka měla objasnit nařízená soudní pitva, při které lékaři objevili známky krvácení do mozkových obalů, v jehož důsledku došlo k otoku mozku a následné smrti," informovala v pátek policejní mluvčí Petra Vedrová.

Matka se podle ní přiznala k tomu, že dítě hodila na zem v kuchyni a potom ho uložila ke spánku, jako by se nic nestalo. Ráno k mrtvému kojenci přivolala lékaře a tvrdila, že ho našla už mrtvého. "Jako důvod svého nepochopitelného jednání uvedla, že nechtěla, aby v době, kdy bude sama ve výkonu trestu, musel chlapeček do ústavní péče," uvedla Vedrová.

Obviněná má několik dětí a v minulosti už byla ve vězení za majetkovou a násilnou trestnou činnost. Soud v pátek rozhodl o vzetí ženy do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám