Hlavní obsah

Chlapec odešel po neshodách z domova, neozval se téměř tři týdny

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Osmnáct dní čekají rodiče patnáctiletého Miroslava Chaloupky z Bílovic na Uherskohradišťsku na jakoukoliv zprávu o svém synovi. Z domu chlapec odešel v pátek 25. května. Od té doby se neozval.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Chaloupka

Článek

Rodičům nechal na stole svůj mobilní telefon a vzkaz, že odchází a chce odcestovat někam pryč. „Rodiče už byli oba v práci a předpokládali, že syn půjde standardně do školy. Za nějakou chvíli mu volali, ale telefon nikdo nezvedal. Otec se tak s obavou vypravil domů, kde místo syna objevil jen vzkaz,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Pravděpodobným důvodem chlapcova odchodu z domu mohou být podle policistů jeho aktuální spory s rodiči.

V prvních dnech policisté prověřovali i všechna autobusová i vlaková nádraží v okolí. Po chlapci pátrají po celém schengenském prostoru.

Policisté pracují i s variantou, že chlapec odjel na východ Slovenska.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Chaloupka

Pátrání po pohřešovaném chlapci spustili policisté hned v sobotu, kdy jim zmizení přišli rodiče nahlásit. Okamžitě začali prověřovat vytipovaná místa a zjišťovat sebemenší detail, který by je mohl přivést na stopu nebo rozkrýt jeho plány. Opakovaně skupiny policistů propátrávaly okolní obce, les i další místa, kde by se hoch mohl pravděpodobně objevit. Vše bylo dosud s negativním výsledkem.

"Důvod, proč nyní v rojnici procházíme prostor mezi Bílovicemi a Hradčovicemi, je, že až nyní se nám podařilo získat informaci o tom, že zde měl mít pohřešovaný chlapec v pátek 25. května vpodvečer sraz se svým kamarádem. Na ten ale již nepřišel,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Desítky policistů v terénu

Zatím poslední akcí je úterní celoplošné pátrání více než čtyř desítek policistů, strážníků, hasičů a dalších dobrovolníků, kteří procházejí západní část Prakšické vrchoviny. Právě tam se hoch občas procházel s kamarády.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policisté procházeli porostem ve čtyřsetmetrové rojnici.

Policisté porost o délce více než pět kilometrů a šířce asi jeden kilometr procházejí až do pozdních odpoledních hodin ve čtyřsetmetrové rojnici, pomáhají jim i psovodi se služebními psy a policisté na koních. „Porost je hodně členitý a místy hustě zarostlý, pátrání je obtížné. Dosud jsme chlapce neobjevili,“ potvrdil Mergental v úterní poledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám