Hlavní obsah

Pitr si stěžoval na černochy a Albánce, se kterými musel sdílet celu

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tomáš Pitr, který v pondělí neúspěšně žádal soud o propuštění z vazby, se po skončení soudního líčení o podmínkách vazby sám rozpovídal. Podle něj jsou podmínky ve vazební věznicí horší než samotný výkon trestu.

Tomáš Pitr vypráví své zážitky z vazbyVideo: Novinky

 
Článek

"Dvacet dva měsíců ve vazbě není nic příjemného. Vazba je o hodně horší než výkon trestu," řekl nepravomocně odsouzený podnikatel. Ve výkonu trestu má odsouzený podle Pitra alespoň nějakou svobodu, ve vazbě prý nesmí téměř nic.

Podle Pitra mu vězni, se kterými sdílel celu, navíc přitížili při jeho hodnocení před soudem. Ve zprávě z budějovické věznice totiž stálo, že neudržuje celu ani vlastní postel uklizenou. Pitr ale argumentoval tím, že dozorci hodnotí celu jako celek a už nepřihlíží k tomu, kdo z vězňů je za nepořádek v ní opravdu zodpovědný.

"Tady u soudu se četla zpráva o tom, že jsem si špatně uklízel. To sem ale nebyl já. To byli ti černoši a Albánci, co se mnou byli na cele," řekl Pitr.

Kontroverzní podnikatel byl v pondělí nepravomocně odsouzen Městským soudem v Praze na tři roky do vězení. Možnost podat odvolání si zatím ponechal. Státní zástupce ovšem už na místě možnost odvolání využil a dal tím jasně najevo, že tři roky vězení se mu zdají málo. Sám pro Pitra navrhoval pět let.

Kromě dalšího přelíčení ohledně délky trestu Pitra čeká i další samostatné hlavní soudní líčení. V pondělí byl odsouzen pouze za jeden daňový delikt a za porušování povinnosti při správě cizího majetku, zůstávají však další daňové delikty, kvůli kterým bude muset opět před soud. Ten byl stanoven na 18. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám