Hlavní obsah

Policie hledá svědky tragické nehody náměstka primátora Olomouce

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie ve čtvrtek požádala, aby se jí přihlásili svědci dopravní nehody, při níž minulý pátek v podvečer zemřela jednapadesátiletá žena. Tu srazilo auto, které řídil náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach (TOP 09).

Foto: Magistrát města Olomouce

Náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach

Článek

Nehoda se stala kolem 17.25 hodin na Ladově ulici v Olomouci. „Na přechodu pro chodce došlo ke střetu osobního motorového vozidla Škoda Superb a jedenapadesátileté chodkyně. Ta utrpěla těžká zranění, kterým následující den ve Fakultní nemocnici v Olomouci podlehla,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Vlach, který je prvním primátorovým náměstkem, už v pondělí vyjádřil lítost nad tragickým následkem nehody. Při nehodě řídil služební vůz. Odmítá se však zatím médiím s ohledem na vyšetřování případu více vyjadřovat k průběhu nehody. „Nechci ovlivňovat vyšetřování,“ řekl tomu Právu náměstek. Pokud by byl uznán vinným, hrozilo by mu za trestný čin usmrcení z nedbalosti až šest let vězení.

„Policie žádá svědky této dopravní nehody, aby se přihlásili na bezplatnou linku 158,“ uvedl policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám