Hlavní obsah

Šestiletý kluk odbrzdil na dvorku auto, to se rozjelo a srazilo jeho matku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Tragédii málem způsobil v pátek dopoledne v jedné obci na Prostějovsku šestiletý chlapec, když u domu odbrzdil osobní auto, které pak srazilo jeho maminku. Ta musela být transportována letecky do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policie o případu informovala v pondělí.

Foto: Policie ČR

Auto se po odbrzdění rozjelo směrem k bráně, kterou rozrazilo. Přejelo přitom ženu.

Článek

„Šestiletý chlapec si hrál na dvorku před domem. Přitom sedl do vozidla, které odbrzdil. Auto sjelo směrem k bráně, kterou natírala jeho matka. Ta byla v daný moment otočená zády k vozidlu. Auto při své nekontrolované jízdě ženu srazilo, rozrazilo bránu a vyjelo na místní komunikaci. Žena zůstala zaklíněná pod vozidlem a pomohli jí odtud přivolaní sousedé,“ popsal Právu příhodu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Matka hocha podle něj utrpěla zranění, s nimiž byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci. „Zde bylo zjištěno, že se nejedná o vážná poranění,“ uvedl mluvčí.

Chlapec se podle něj polekal a z místa utekl směrem k lesu, kde byl následně nalezen. „Celá nehoda je stále v šetření policie. Ke škodě na majetku nedošlo,“ dodal Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám