Hlavní obsah

Lidé v Přerově si po požáru kabelů na lávce už rozsvítili

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po požáru elektroinstalace na lávce pro pěší nad řekou Bečvou v Přerově, kvůli němuž byla v pátek večer čtvrtina města bez proudu, již lidem elektrospotřebiče znovu fungují.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči likvidovali požár elektroinstalace v PřerověVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„V souvislosti s požárem byly v Přerově bez proudu tisíce domácností. Dodávky proudu se dařilo postupně obnovovat, zhruba ve 21.45 již byli připojeni všichni odběratelé,“ řekla v sobotu mluvčí Skupiny ČEZ pro střední a severní Moravu Alice Lutišanová.

Doplnila, že energetikům přímo na lávce vznikla škoda zhruba za 250 tisíc korun. „Na opravách budou naši lidé pracovat během víkendu,“ dodala mluvčí.

Připomněla, že nikoli v souvislosti s požárem, ale kvůli technické závadě na trafostanici byly v pátek v noci bez proudu i další odběratelé. Definitivně se dodávky podařilo odstranit až kolem druhé hodiny ráno.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár elektroinstalace pod lávkou pro pěší přes řeku Bečvu

„Policisté jsou stále na místě,“ sdělila v sobotu mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Tereza Neubauerová.

„Již včera celou lokalitu prohledal psovod se psem, další podrobnosti k případné příčině požáru nejsou zatím k dispozici. Případ řešíme jako podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. A to právě kvůli důsledku, kdy byla část Přerova bez dodávek elektrického proudu,“ řekla policejní mluvčí.

Policejní odhady mluví o škodě vyčíslené předběžně na 500 tisíc korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár elektroinstalace pod lávkou pro pěší přes řeku Bečvu

Část města byla bez proudu

Požár byl nahlášen před šestou hodinou odpoledne. Hořely plastové obaly rozvodů elektřiny.

„Oheň byl hodně intenzívní,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. [celá zpráva]

Hasiči museli spolu s energetiky zařídit odpojení části města od dodávek elektrického proudu. Hasit mohli jen velkokapacitními sněhovými přístroji. Z Olomouce k tomu vyjel speciálně vybavený vůz.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Z hořících elektrorozvodů odpadaly do řeky seškvařené plasty, které hasiči jímali do norných stěn. Zcela pod kontrolu se požár podařilo dostat v 19.30 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám