Hlavní obsah

Řidič auta smetl ženu na kolečkových bruslích a ujel

Právo, Miroslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Zatím neznámý řidič osobního auta srazil v pondělí krátce před polednem v Kroměříži devatenáctiletou ženu, která jela na kolečkových bruslích. Utrpěla těžké zranění. Šofér z místa nehody ujel, aniž by jí poskytl první pomoc.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K události došlo na ulici Jožky Silného. „Mladá žena jela po pravé straně vozovky směrem k ulici Hulínská. Řidič nezjištěného vozidla jedoucí ve stejném směru ji zřejmě přehlédl a zezadu do ní narazil. Žena při nárazu upadla na travnatou plochu podél vozovky a způsobila si těžké zranění,“ uvedla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Řidič podle ní nechal ženu bez pomoci a z místa nehody ujel. Dopustil se tak trestných činů neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ublížení na zdraví z nedbalosti, za které mu hrozí až pět let vězení.

„Žena jedoucí na kolečkových bruslích po pravé straně vozovky se dopustila přestupku. Podle zákona mají jezdci na kolečkových in-line bruslích status chodce,“ uvedla mluvčí.

Bližší okolnosti nehody jsou dosud předmětem šetření. „Žádáme případné svědky události, kteří mohou poskytnout informace, které se jí týkají, aby zavolali kroměřížským dopravním policistům na telefonní číslo 974 675 254,“ dodala Kyšnerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám