Hlavní obsah

Nedostali půjčku, tak si své peníze chtěli vymoci s pistolí v ruce

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Spravedlnost do vlastních rukou se v těchto dnech rozhodl vzít třiatřicetiletý muž a jeho o dva roky starší partnerka z Brna. Dvojice totiž předala dvaačtyřicetileté ženě deset tisíc korun, aby jim sjednala úvěr.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Jenže žena dohodu nedodržela, a tak se rozzlobený pár rozhodl vyřešit situaci rychle a jasně. Ženu lstí vylákali do bytu své známé v ulici Žižkova v Brně a zprostředkovatelku úvěrů sem nalákali pod záminkou, že jejích služeb chce využít obyvatelka bytu.

Zprostředkovatelka na nic nečekala a rychle na místo přikvačila. Místo očekávaného výdělku ji ale čekalo nepříjemné překvapení. Po otevření dveří se totiž dívala do hlavně plynové pistole a nespokojení klienti ji sdělili, že požadují oněch deset tisíc korun.

Ženu přinutili, aby zatelefonovala do společnosti, která sjednává půjčky a situaci vysvětlila pracovníkovi na telefonu. Zprostředkovatelka měla zůstat v bytě s pistolí u hlavy, dokud by pár nedostal své peníze zpět.

„Zanedlouho se však na místo dostavila policejní hlídka a podezřelou dvojici zadržela. Muž vzhledem ke své trestní minulosti je stíhán vazebně a jeho partnerka na svobodě. Oběma nyní může hrozit trest odnětí svobody až na osm let,“ prohlásila policejní mluvčí Andrea Straková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám