Hlavní obsah

Důchodkyně vehnala podvodníky holí do náruče policie

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Velkou odvahu projevila minulý týden 75letá žena, kterou v jejím havířovském bytě navštívila dvojice podvodníků, vydávajících se za zástupce zdravotní pojišťovny. Dříve než dvojice stačila něco ukrást, vyhnala je žena z bytu křikem a holí. Podvodníci z domu vyběhli přímo do náruče policistů, kteří si jich náhodou všimli ve chvíli, kdy do domu vcházeli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková, dvaapadesátiletý muž důchodkyni oslovil před domem a vešel s ní dovnitř. Za ním šla i jeho "kolegyně". Oba vešli k seniorce do bytu, přestože je žena nepozvala.

"Muž byl v kuchyni, podezřelá žena zamířila do ložnice. Seniorka má ale i přes svůj vysoký věk velmi dobrý sluch. Když z ložnice slyšela zvuky, šla se tam podívat. Po ženě začala křičet, že ji přetáhne holí. Podvodníci z bytu utekli, aniž by něco odcizili. A venku už čekali kriminalisté a prchající dvojici zadrželi," řekla mluvčí s tím, že policisté si podezřelé dvojice všimli už při vstupu do domu a čekali, až vyjdou ven.

Oběma podvodníkům bylo sděleno podezření ze spáchání porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství. Kriminalisté prověřují rovněž další případy podvedených seniorů. "Jestliže někdo ze starších spoluobčanů měl podobnou zkušenost, měl by zavolat policistům na telefon 974 744 339 nebo 974 744 338," dodala Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám