Hlavní obsah

Kvůli stržené troleji kolabovala na pražském Zahradním městě doprava

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vážné dopravní komplikace, které trvaly několik hodin, vznikly ve středu ráno v pražském Zahradním městě. Důvodem byla stržená tramvajová kolej v podjezdu pod Jižní spojkou. Podobné nehody, kdy auto vjede pod tento nízký most a trolej strhne, se na tomto místě stávají často. Závadu se podařilo odstranit po desáté hodině dopoledne, kolony se rozjížděly ale velmi pomalu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Místo události

Článek

Dopravní komplikace způsobilo stržení trolejí v podjezdu pod Jižní spojkou na křížení ulice Švehlova a Průběžná. „Podle našich informací měla oprava trvat nejméně tři hodiny,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Po desáté hodině upřesnila, že už se závadu podařilo odstranit a provoz byl uvolněn.

V místě byla doprava střídavě řízena kyvadlově, nebo zcela uzavírána. Ve všech směrech k tomuto důležitému dopravnímu místu se tvořily kolony, omezena byla také hromadná doprava.

„Navíc se v místě na sjezdu z Jižní spojky srazila čtyři osobní auta,“ doplnila Kropáčová. Problémy byly také v dopravě, dopravní podnik zřídil místo tramvají náhradní autobusovou linku X-22, Pražané ale museli počítat se zdržením ostatních linek.

Reklama

Výběr článků

Načítám