Hlavní obsah

Falešný policista chtěl vyloupit kamión s cigaretami, řidiči hrozil pistolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž vydávající se za policistu se pokusil v Miskovicích na Kutnohorsku vyloupit kamión, který převážel cigarety za několik miliónů korun. Řidiče nákladního vozu zastavil a vyzval jej, aby vystoupil. Když řidič odmítl, vytáhl na něj pistoli. Za pokus o loupež mu hrozí až 15 let vězení. O případu v pátek informovala středočeská policie.

Foto: Policie ČR

Policejní portrét muže, který se pokusil vyloupit kamión s cigaretami.

Článek

Kamión jel podle policejní mluvčí Soni Budské z Kutné Hory do Prahy. U autobusové zastávky v Miskovicích ho ve čtvrtek před 3:00 zastavila šedá Škoda Octavia, která měla vzadu nápis Policie. Auto bylo ukradeno 13. března na Jarově v Praze.

Z auta pak vystoupil muž, který si na hlavu nasadil policejní čepici. "Šestačtyřicetiletý český řidič kamiónu začínal mít pochybnosti o pravosti policisty, a tak zůstal sedět v kamiónu, kde se z opatrnosti zamkl," popsala Budská.

Foto: Policie ČR

Policejní portrét muže, který se pokusil vyloupit kamión s cigaretami.

Když řidič po výzvách z kamiónu nevystoupil, lupič na něj vytáhl pistoli. Šofér se však ubránil a lupič ho nechal z místa odjet.

Podezřelý byl podle popisu 170 až 180 centimetrů vysoký, měl střední postavu a bylo mu kolem 35 let. Na obličeji měl dvou- až třídenní strniště, měl výrazně širší spodní čelist a úzký nos. U pravého dolního rtu má zřejmě jizvu, protože mu tam nerostou vousy.

"Oblečen byl do černých riflí, tmavé bundy s nápisem Policie zepředu, měl hnědé boty," dodala Budská. Muž hovořil česky bez cizího přízvuku.

Reklama

Výběr článků

Načítám