Hlavní obsah

Muž v kroužku pro radioamatéry zneužíval chlapce, soud mu potvrdil šestiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Za zneužívání chlapů v radioamatérském kroužku v Brně si Karel Vašíček z Břeclavska odpyká šest let vězení. Nejvyšší soud (NS) totiž v pátek odmítl jeho dovolání. Uvedl to mluvčí soudu Petr Knötig.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vašíček v dovolání žádal NS, aby přezkoumal verdikt, případně nařídil nové projednání kauzy. Stěžoval si konkrétně na to, že odvolací soud jednal v jeho nepřítomnosti. Nyní má Vašíček už jen spíše teoretickou možnost podat ústavní stížnost. Za zneužívání hochů už byl přitom několikrát odsouzen v minulosti.

Devětapadesátiletý Vašíček působil jako vedoucí brněnského kroužku radioamatérů. Zneužívání se podle pravomocného verdiktu odehrávalo v letech 2000 až 2006. Oběťmi byli nejméně čtyři chlapci ve věku kolem 12 let. Vašíček se cítí nevinný. U brněnských soudů tvrdil, že si vše vymyslel jeden z chlapců, aby se mu pomstil.

Vašíček s hochy podle verdiktu provozoval různé sexuální praktiky, promítal jim porno, fotil si je nahé, pobízel je ke společným sexuálním hrátkám a nabízel jim alkohol. Vše se údajně dělo ve firmě, v níž Vašíček pracoval, u něj doma a na víkendových pobytech, které kroužek radioamatérů pořádal.

Podle znalců z oboru zdravotnictví Vašíček trpí takzvanou efebofilií, jež spočívá v sexuální touze po dospívajících chlapcích. Soudy Vašíčkovi na deset let zakázaly práci s mládeží a nařídily sexuologickou léčbu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám