Hlavní obsah

Podvodník lákal oběti na výhodnou koupi auta, peníze jim nevrátil

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Dva roky sliboval třicetiletý podvodník z Opavy klientům dodání automobilů. Od lidí vybíral i zálohy. Jenže vozy nikdy nedodal a peníze si ponechal pro svou potřebu. Napálil téměř 30 osob a firmu, u které si auta pronajímal, ale za nájem neplatil. Celková škoda se vyšplhala na téměř 6,5 miliónu korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Kriminalisté obvinili muže z podvodu, za což mu hrozí 5 až 10 let za mřížemi. Soud na něj uvalil vazbu. „Některé skutky spáchal i přes to, že byl za obdobnou trestnou činnost odsouzen,“ sdělila krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská. První klient si u podvodníka objednal na jaře 2009 škodovku.

„Dohoda byla ústní s tím, že muž do měsíce vozidlo přistaví. Takto ale neučinil a peníze klientovi nevrátil,“ popsala s tím, že muž používal dvě jména.

Svá alotria podvodník prováděl od jara 2009 do léta 2011 a napálil především lidi z Opavska. Dodnes čekají na dodání více než 20 automobilů nebo na své peníze.

„Muž také uzavřel s jednou společností přes deset smluv o nájmu vozidla. Částky za užívání auta však nehradil. Uzavřel také smlouvu o půjčce, ačkoli věděl, že peníze nebude schopen vrátit,“ informovala Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám