Hlavní obsah

Neprodáváte vajíčka, oslovili zloději seniora a okradli ho o 25 tisíc

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bartošovice

Současný nedostatek vajec na trhu inspiroval ke lsti neznámé zloděje, kteří okradli seniora v Bartošovicích na Novojičínsku. Oslovili ho s tím, že chtějí koupit vajíčka. Vzápětí mu ukradli 25 tisíc korun. Informoval o tom mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Plato vajec.

Článek

Seniora před rodinným domem v úterý odpoledne nejprve oslovily dvě ženy s tím, zda neprodává vajíčka. „Během chvíle, kdy se spolu bavili, další dvojice, tentokrát muž a žena, vešli do domu a v jednom pokoji vypáčili šuplík stolu, ze kterého odcizili pětadvaceti tisíc korun,“ popsal Tomšík s tím, že při odchodu ještě vzali klíč z vchodových dveří a poté z místa společně odjeli stříbrnou dodávkou. Jak dále uvedl, policisté zjistili, že se jednalo o tři ženy a jednoho muže ve věku od 35 do 40 let.

„Podvodníci využívají různé záminky a lsti, aby se dostali k penězům seniorů,“ uvedl Tomšík. Starší lidé se pro zloděje a podvodníky stávají snadným cílem. „Příčinou může být jejich důvěřivost, zdravotní stav, ale třeba i snaha pomáhat,“ doplnil.

Policie radí nepouštět nikoho cizího do bytu či domu, a jakmile se někdo podezřelý objeví, tak ihned volat linku 158. „Mohou to být podvodníci nebo třeba tipař, který zjišťuje situaci,“ dodal Tomšík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám