Hlavní obsah

Dívka vytáhla na libereckého revizora nůž místo jízdenky

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Chvíle zděšení zažil v úterý okolo poledne zaskočený revizor v autobuse liberecké MDH. Jedna z cestujících 18letá dívka vytáhla na kontrolora namísto požadované jízdenky kuchyňský nůž.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Útoku předcházel vodopád nadávek a urážek z nejspodnějšího rejstříku českého jazyka.

„Revizor požadoval jízdenku, načež dívka zaútočila zprvu verbálně a posléze vytáhla z batohu kuchyňský nůž. Výpady nožem revizora přímo ohrožovaly,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Útočnici nakonec zpacifikoval její kamarád, jemuž se počínání dívky vůbec nezamlouvalo, společně s napadeným revizorem. Incident se obešel bez zranění.

„Policie si dívku vyzvedla na příští zastávce a byla umístěna do cely předběžného zadržení, kde se nacházela ještě ve středu večer. Zatím nebyla z ničeho obviněna, nicméně ji to čeká,“ doplnila Baláková. Dívka měla již v minulosti s policií co do činění. „Nejde pro nás z tohoto pohledu o neznámou osobu,“ potvrdila mluvčí.

Útok ze zbraní v ruce na revizora MHD v Liberci místní dopravci ani policisté nepamatují. „Nadávky patří k běžné rutině jako kdekoliv jinde. Ovšem ohrožovat revizora nožem nebo jakoukoliv jinou zbraní, to tady opravdu ještě nebylo,“ podotkla Baláková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám