Hlavní obsah

Ozbrojení lupiči přepadli ráno dvě provozovny v jedné ulici

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Hned dvě provozovny na Stupkově ulici v Olomouci přepadli v pátek ráno ozbrojení lupiči. První loupež se odehrála v herně, druhá pak v trafice. V obou případech si pachatelé z místa odnesli finanční hotovost. Při loupežích nebyl nikdo zraněn.

Článek

„Kolem čtvrt na šest vstoupil do herny na Stupkově ulici muž maskovaný na hlavě kuklou a ozbrojený nožem. Požadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti. Ta mu vydala částku zhruba dvacet tisíc korun,“ řekl Právu olomoucký policejní mluvčí Petr Čunderle.

Lupič je podle něj ve věku 30 až 35 let. Na sobě měl kromě kukly na hlavě také světlé rifle a bundu.

Jen o několik hodin později, okolo deváté ráno, přepadl lupič ozbrojený střelnou zbraní na Stupkově ulici trafiku.

„Pachatel vstoupil do prodejny trafiky a požadoval od obsluhy pod pohrůžkou použití zbraně vydání finanční hotovosti. Ta mu vydala částku zhruba dva tisíce korun,“ uvedl mluvčí. Lupič byl podle něj ve věku kolem 30 let, na sobě měl světlou bundu, světlu šálu a na tváři měl sluneční brýle.

Kriminalisté se podle Čunderleho domnívají, že loupeže nemá na svědomí stejný pachatel. Po obou nyní intenzivně pátrají a obracejí se se žádostí o pomoc i na případné svědky. Informace mohou volat na linku 158 nebo se mohou obrátit na kteroukoli policejní služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám