Hlavní obsah

Popletený lupič přepadl v Hradci internetovou banku bez pokladny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté pátrají po muži, který v pondělí přepadl se zbraní v ruce banku v Hradci Králové. Žádné peníze si neodnesl, banka provádí bezhotovostní operace přes internet.

Foto: Policie ČR

Pachatel přepadení v Hradci Králové.

Článek

Loupež se stala kolem 16:30 v bance na třídě S. K. Neumanna. Asi 45letý muž se snažil vyvolat dojem, že je cizinec - anglicky pozdravil a v ruce držel mapu.

"Zaměstnankyně banky k němu přistoupila, v ten okamžik vytáhl zpod bundy krátkou střenou zbraň, kterou na ni namířil, a zeptal se jí česky, kde je pokladna," popsala přepadení policejní mluvčí Ivana Ježková.

Bankovní úřednice lupiče zřejmě dokonale zmátla odpovědí, že jsou internetovou bankou a pokladnu nemají. Muž poté beze slova odešel.

Policie podle kamerových záznamů usuzuje, že stejný pachatel přepadl následující den banku v Pardubicích.

Hledaný muž je štíhlé postavy, vysoký asi 185 centimetrů. V době přepadení v Hradci Králové měl oblečenou černou bundu, džíny a na hlavě čepici bílé barvy s nápisy SPORT.

Kriminalisté žádají všechny svědky, kteří muže poznali, aby se obrátili na policii, případně zavolali na bezplatnou 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám