Hlavní obsah

Muž se chtěl ohřát, tak zapálil pneumatiky, shořel mu příbytek

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cholina

Hasiče zaměstnal ve středu odpoledne muž z Choliny na Olomoucku. Chtěl se ohřát a tak si na pozemku zapálil pneumatiky. Při požáru shořela kůlna - obří dřevěný sud, v němž přebýval. Hasební práce zkomplikovaly hromady nejrůznějšího odpadu, přes které se hasiči museli prodírat.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Obří sud, který sloužil majiteli jako příbytek, oheň zcela zničil.

Článek

Na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Litovle, Náměště na Hané a Senice na Hané. „Oheň zachvátil dřevěnou kůlnu a navíc velké množství odpadu na ploše zhruba 10 x 15 metrů,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dohašování sudové chatky

Hasiči se podle něj museli doslova prodírat metrovými návozy odpadu různého charakteru. „Požár zcela zničil dřevěný objekt, doposud využívaný k přebývání majitele,“ uvedl Hošák s tím, že ten také vypověděl příběh o hašení vlastními silami, ale bez účinku, protože plameny byly intenzivní a rychle se šířily.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při požáru lehlo popelem i množství nejrůznějšího odpadu.

Hasiči během chvíle požár lokalizovali a za nasazení několika hasebních proudů a využití speciálního smáčedla během hodiny celkově zlikvidovali. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele příbytku při nakládání s otevřeným ohněm. „Podle jeho slov spaloval dvě staré pneumatiky, ale začalo silně foukat,“ konstatoval Hošák s tím, že výše způsobené škody byla v tomto případě nulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám