Hlavní obsah

Miliónovou škodu způsobil požár, který založily děti s pyrotechnikou

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janovice

Pravděpodobně hra dětí se zábavní pyrotechnikou stojí za požárem seníku v Janovicích na Frýdecko-Místecku. Plameny zachvátily seník v sobotu podvečer, požár likvidovali profesionální a dobrovolní hasiči šesti jednotek. Nikdo nebyl zraněn. Právu to řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. Škoda byla předběžně vyčíslena na více než milión korun.

Foto: Karel Fleischer, HZS MSK

Požár seníku

Článek

Hasiči k požáru seníku vyjeli v sobotu kolem půl šesté odpoledne. „Jednalo se o požár ocelové kolny velké cca 15 x 30 metrů. Když jsme tam přijeli, seník už byl celý zachvácen plameny,“ uvedl. Doplnil, že vzhledem k blízkosti zástavby obce od seníku byl vyrozuměn starosta, který informoval obyvatele o možném ohrožení nejbližších domů kouřem od požáru.

Faster uvedl, že hasiči šesti jednotek zahájili hašení deseti proudy vody. „Rychlost nasazení proudů byla nezbytná, protože v blízkosti seníku se nachází teletník. Ten se hasičům podařilo uchránit. Nebylo nutné ani vyvádět telata do bezpečí,“ popsal.

V noci po lokalizaci požáru hasiči nechali seno kontrolovaně dohořet. V neděli ráno ještě byli na místě a požářiště hlídali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám