Hlavní obsah

Lékař z Rokycan ordinoval se třemi promile, putoval na záchytku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokycany
Aktualizováno

S více jak třemi promile alkoholu ordinoval lékař v Rokycanech. Z ordinace interní ambulance místní nemocnice jej v úterý ráno převezli kriminalisté na záchytku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Policisté byli upozorněni, že lékař ordinuje pod vlivem alkoholu. Na místo okamžitě vyjela hlídka a zjistila, že 46letý muž jeví známky silné opilosti. Dechová zkouška potvrdila více jak tři promile,“ uvedla mluvčí rokycanské policie Jana Tomková.

Lékař se k požití alkoholických nápojů doznal. Podle svých slov pil večer a pokračoval v tom i ráno.

„V doprovodu policistů putoval k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a následně do plzeňské protialkoholní a záchytné stanice,“ dodala Tomková. Lékař už byl obviněn z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vedení nemocnice se hříšníka zastalo. Pokud bude sekat latinu a podobnému excesu se v budoucnu vyvaruje, o práci nepřijde. Svůj přešlap pocítí jen na platu.

„Nikdy nic podobného v minulosti neudělal. Zohlednili jsme především to, že jde o člověka ve svém oboru zkušeného, který si u pacientů získal oblibu. Přihlédli jsme rovněž k tomu, že v západních Čechách je trvale nedostatek kvalitních internistů,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Podle něho v době, kdy byl lékař v práci přistižen v uvedeném stavu, nemohl ohrozit zdraví pacientů. „Neprováděl žádné invazivní výkony, ale pouze konzultace,“ upřesnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám